Presentation ~ above theme: "Step up To: Psychology by john J. Schulte, Psy.D. Native Myers, Psychology 8e worth Publishers."— Presentation transcript:




You are watching: At some point during the babbling stage, infants begin to

1

*

2 step Up To: Psychology by man J. Schulte, Psy.D. Indigenous Myers, Psychology 8e precious Publishers

*

3 chapter 10: Thinking and also Language concentration Mull it end Tell me around it Speak their Language Think before you speak

*

4 100 200 300 400 500 concentration

*

5 100 200 300 400 500 Mull it over

*

6 100 200 300 400 500 call me around it

*

7 100 200 300 400 500 Speak their language

*

8 100 200 300 400 500 Think prior to you speak

*

9 1. A prototype is a: A) psychological grouping of similar objects, events, or people. B) step-by-step procedure for resolving problems. C) finest example of a details category. D) rule-of-thumb strategy for solving difficulties efficiently.

*

10 2. Once we use the word “automobile” to describe a group of move vehicles, we space using this word together a(n): A) phoneme. B) concept. C) heuristic. D) algorithm.

*

11 3. Logical, systematic step-by-step measures for solving troubles are called: A) heuristics. B) semantics. C) prototypes. D) algorithms.

*

12 4. As he attempted to spell the word “receive,” Tim reminded self “i prior to e except after c.” This illustrates the use of: A) a prototype. B) trial and also error. C) a heuristic. D) one algorithm.

*

13 5. When provided a candle, tacks, and a crate of matches and asked to mount the candle ~ above the wall, civilization often fail come think of using the matchbox as a candleholder. This finest illustrates: A) practical fixedness. B) overconfidence. C) confirmation bias. D) the access heuristic.

*

14 6. The human tendency toward pundit arrogance is finest demonstrated by: A) overconfidence. B) id perseverance. C) the framing effect. D) useful fixedness.

*

15 7. Civilization told that a chemistry is projected to death 10 the end of every 10 million civilization feel much more frightened 보다 if said the fatality risk is 0.000001. This best illustrates the prominence of: A) belief perseverance. B) framing. C) practical fixedness. D) check bias.

*

16 8. We often think about illogical conclusions that happen to agree v our personal opinions to it is in logically valid. This is recognized as: A) the accessibility heuristic. B) linguistic relativity. C) id bias. D) framing.

*

17 9. Which of the complying with illustrates id perseverance? A) Your belief remains intact also in the face of contradictory evidence. B) you refuse to listen to debates counter to her beliefs. C) You tend to find for information that supports her beliefs. D) Your beliefs tend come distort logical reasoning.

*

18 10. Specialists in the ar prefer to usage heuristics instead of algorithms due to the fact that heuristics: A) guarantee services to every problems. B) prevent mental sets. C) often save time. D) prevent fixation.

*

19 11. The spontaneous utterance the a selection of sounds by infants is called: A) universal grammar. B) telegraphic speech. C) semantics. D) babbling.

*

20 12. Two-year-old Donna’s sentences— “Dad come,” “Mom laugh,” and “Truck gone”—are examples of: A) babbling. B) artificial intelligence. C) telegraphic speech. D) universal grammar.

*

21 13. During the earliest phase of speech development, infants: A) speak in single words that might be barely recognizable. B) start to imitate adult syntax. C) make speech sounds only if their hearing is unimpaired. D) make part speech sounds that carry out not occur in their parents’ aboriginal language.

*

22 14. In stimulate to combine words right into grammatically cautious sentences, one requirements to adhere to proper rules of: A) semantics. B) syntax. C) nomenclature. D) phonics.

*

23 15. Once 3-year-old Rosalie complained, “Boris hitted me with a ball,” she was depicting the tendency of young kids to: A) usage telegraphic speech patterns. B) imitate the incorrect speech patterns of others. C) receive insufficient reinforcement for correct language usage. D) use particular grammatical rules in sentence construction.

*

24 16. Worf’s etymological determinism theory emphasizes that: A) infancy is a vital period for language development. B) every languages share a comparable grammar. C) our linguistic proficiencies influence our society status. D) words form the way people think.

*

25 17. Countless psychologists are doubtful of claims that chimps can gain language due to the fact that the chimps have actually not presented the capacity to: A) use signs meaningfully. B) acquire speech. C) acquire also a minimal vocabulary. D) use syntax in communicating.

*

26 18. The problem-solving abilities of forest- dwelling primates are finest illustrated by your naturally developed use of: A) authorize language. B) hand tools. C) heuristics. D) man-made intelligence.

*

27 19. Beatrice and Allen Gardner teach the chimpanzee Washoe to connect by method of: A) pictures. B) Morse code. C) authorize language. D) a streamlined typewriter.

*

28 20. In ~ some point during the babbling stage, infants start to: A) imitate adult grammar. B) do speech sounds just if your hearing is unimpaired. C) speak in basic words that might be right recognizable. D) shed their capability to discriminate sounds the they never ever hear.

*

29 21. We much more quickly recognize that a blue jay is a bird 보다 that a penguin is a bird due to the fact that a blue jay much more closely resembles our ____ that a bird. A) heuristic B) prototype C) algorithm D) phoneme

*

30 22. Failing to see that an post of clothes can it is in inflated as a life preserver is an example of: A) id bias. B) the availability heuristic. C) the representativeness heuristic. D) practical fixedness.

*

31 23. In relation to floor beef, consumers respond an ext positively come an advertisement describing it as “75% lean” than to one referring to it as “25% fat”. This is an instance of: A) the frame effect. B) check bias. C) mental set. D) overconfidence.

*

32 24. Phonemes are the an easy units that _____ in language. A) sound B) definition C) grammar D) semantics

*

33 25. About the relationship in between thinking and language, i m sorry of the following most accurately shows the position taken in the text? A) Language determines everything around our thinking. B) Language determines the way we think. C) reasoning without language is no possible. D) reasoning affects our language, which then affects our thought.

*

34

*

35 protect against here, or proceed as a evaluation

*

36 1. A prototype is a: A) psychological grouping of similar objects, events, or people. B) step-by-step procedure for resolving problems. C) best example of a specific category. D) rule-of-thumb strategy for solving problems efficiently. 396

*

37 2. As soon as we use words “automobile” to refer to a group of move vehicles, we room using this word together a(n): A) phoneme. B) concept. C) heuristic. D) algorithm. 396

*

38 3. Logical, methodical step-by-step steps for solving problems are called: A) heuristics. B) semantics. C) prototypes. D) algorithms. 397

*

39 4. As he attempted come spell the word “receive,” Tim reminded himself “i prior to e other than after c.” This illustrates the use of: A) a prototype. B) trial and error. C) a heuristic. D) one algorithm. 398

*

40 5. When offered a candle, tacks, and a crate of matches and asked to mount the candle ~ above the wall, human being often fail come think of utilizing the matchbox together a candleholder. This finest illustrates: A) sensible fixedness. B) overconfidence. C) check bias. D) the availability heuristic. 400

*

41 6. The human tendency toward intellectual arrogance is ideal demonstrated by: A) overconfidence. B) belief perseverance. C) the framing effect. D) sensible fixedness. 403

*

42 7. People told that a chemistry is projected to death 10 out of every 10 million world feel more frightened than if said the fatality risk is 0.000001. This best illustrates the prominence of: A) belief perseverance. B) framing. C) sensible fixedness. D) confirmation bias. 402

*

43 8. Us often take into consideration illogical conclusions that take place to agree v our an individual opinions to be logically valid. This is known as: A) the availability heuristic. B) linguistic relativity. C) id bias. D) framing. 407

*

44 9. I m sorry of the adhering to illustrates id perseverance? A) Your id remains intact also in the confront of contrary evidence. B) you refuse to listen to debates counter to her beliefs. C) You tend to search for info that supports her beliefs. D) Your beliefs tend to distort logical reasoning. 407

*

45 10. Experts in the ar prefer to use heuristics rather of algorithms due to the fact that heuristics: A) guarantee services to all problems. B) prevent psychological sets. C) regularly save time. D) protect against fixation. 398

*

46 11. The spontaneous utterance that a selection of sounds by babies is called: A) universal grammar. B) telegraphic speech. C) semantics. D) babbling. 412

*

47 12. Two-year-old Donna’s sentences— “Dad come,” “Mom laugh,” and “Truck gone”—are instances of: A) babbling. B) man-made intelligence. C) telegraphic speech. D) global grammar. 413

*

48 13. During the earliest stage of decided development, infants: A) speak in single words that might be right recognizable. B) start to imitate adult syntax. C) make speech sounds only if their hearing is unimpaired. D) make some speech sounds that do not happen in your parents’ native language. 410

*

49 14. In stimulate to incorporate words into grammatically wise sentences, one needs to adhere to proper rules of: A) semantics. B) syntax. C) nomenclature. D) phonics. 411

*

50 15. Once 3-year-old Rosalie complained, “Boris hitted me through a ball,” she was illustrating the propensity of young youngsters to: A) usage telegraphic decided patterns. B) imitate the untrue speech patterns of others. C) receive insufficient reinforcement for correct language usage. D) use certain grammatical rule in sentence construction. 411

*

51 16. Worf’s etymological determinism hypothesis emphasizes that: A) infancy is a vital period for language development. B) every languages re-publishing a comparable grammar. C) our etymological proficiencies affect our society status. D) words shape the method people think. 418

*

52 17. Many psychologists are hesitant of insurance claims that chimps can acquire language due to the fact that the chimps have not displayed the capacity to: A) use signs meaningfully. B) obtain speech. C) acquire also a limited vocabulary. D) use syntax in communicating. 426

*

53 18. The problem-solving abilities of forest- dwelling chimpanzees are finest illustrated by their naturally developed use of: A) authorize language. B) hand tools. C) heuristics. D) artificial intelligence. 423

*

54 19. Beatrice and Allen Gardner taught the chimpanzee Washoe to communicate by means of: A) pictures. B) Morse code. C) sign language. D) a streamlined typewriter. 425

*

55 20. At some allude during the babbling stage, infants start to: A) imitate adult grammar. B) make speech sounds only if your hearing is unimpaired. C) speak in simple words that might be right recognizable. D) lose their capacity to discriminate sounds the they never hear. 410

*

56 21. We an ext quickly acknowledge that a blue jay is a bird 보다 that a penguin is a bird due to the fact that a blue jay much more closely each other our ____ the a bird. A) heuristic B) prototype C) algorithm D) monosi 396

*

57 22. Failing to watch that an short article of clothes can it is in inflated together a life preserver is an instance of: A) id bias. B) the accessibility heuristic. C) the representativeness heuristic. D) functional fixedness. 400

*

58 23. In relation to soil beef, consumer respond an ext positively to an advertisement describing it together “75% lean” 보다 to one referring to it together “25% fat”. This is an instance of: A) the framing effect. B) check bias. C) mental set. D) overconfidence. 406

*

59 24. Phonemes room the simple units that _____ in language. A) sound B) definition C) grammar D) semantics 410

*

60 25. About the relationship in between thinking and also language, which of the following most accurately mirrors the position taken in the text? A) Language determines everything about our thinking. B) Language determines the method we think. C) thinking without language is not possible. D) thinking affects our language, which then affects ours thought. 422

*

61 Acknowledgements action Up created by: –John J.

See more: ' Teen Wolf Season 6 Episode 6 Full, Teen Wolf Recap: Season 6, Episode 6

Schulte, Psy.D. Based on Psychology, Eighth edition by David Myers published by precious Publishers, 2006

*

62 answers 1.C 2.B 3.D 4.C 5.A 6.A 7.B 8.C 9.A 10.C 11.D 12.C 13.D 14.B 15.D 16.D 17.D 18.B 19.C 20.D 21.B 22.D 23.A 24.A 25.D

*